Olvasni való

Pamela Anderson új élete és amit tanulhatunk tőle

Pamela Anderson élete számomra inspiráló példa arra, hogyan lehet visszatérni az egyszerű örömökhöz és a természetes szépséghez. Sikerei után visszavonult a reflektorfényből, és a természet, a kertészkedés, valamint az önelfogadás felé fordult.

Pamela Anderson őszinte memoárja

Bevallom, Pamela Anderson és az én életem nem sokban keresztezték egymást, miközben az Alföldön felcseperedtem. Nem igazán néztem Baywatchot és a Playboy magazint sem lapozgattam. Inkább Britney és kortársai voltak rám hatással, így 1989-es születésű leányzóként akkor figyeltem fel rá igazán, amikor 2023-ban megjelent a saját memoárja: "Love, Pamela."

Kíváncsian kezdtem el olvasni az e-könyvolvasómon. Nem volt nagy izgalom bennem, csupán egy könnyed, következő esti olvasni valónak gondoltam a könyv listámon.

Meglepetésemre a ‘Love, Pamela’ olyan gyorsan elvarázsolt, hogy szinte észre sem vettem, mikor pörögtek el az oldalak. Az írás mélyen hatott rám, és az érzelmek, amelyeket közvetített, magukkal ragadtak. Úgy éreztem, Pamela igazán közel engedte magát az olvasóhoz, hozzám.

Egy kedves, naiv vidéki lány volt, akit felemelt, majd elnyelt a hatalmas Hollywood gépezete. Legbelül viszont mindig megmaradt az az egyszerű, tiszta, szerény kislány, aki a legjobban azt élvezte, ha a vízparton kagylókkal játszhatott.

Szépsége nem csupán hírnevének alapja volt, hanem gyakran szenvedéseinek forrása is. Külseje miatt sokszor nem vették komolyan, és a felszínesség, valamint az elvárások nyomása alatt élt. Szépsége gyakran árnyékot vetett életére, mivel manipulálták és kihasználták, miközben ő maga is önértékelési problémákkal és belső konfliktusokkal küzdött.

„I took off the mask and the world opened up…” -Pamela Anderson

A könyv elolvasása után persze meg kellett néznem pár részt a mostanra már igencsak retró hangulatú Baywatchból, amihez férjem eleinte örömmel csatlakozott - majd jó pár fura jelenet és sok egymásra nézés után befejeztük a projektet.

Pamela közösségi média jelenléte 2023-ban nagyon visszafogott volt. Épp, hogy csak pár fotót posztolt a róla szóló Netflix dokumentumfilmről, a könyvéről, magáról, családjáról, valamint a farmjáról, amit az internet szerint 2008-ban vásárolt Vancouver-szigetén. Azóta is összesen csupán 85 posztot mutat a profilja.

Hitelessége és tiszta lénye számomra teljesen átjött azokon a szösszeneteken keresztül, amiket megosztott magáról és a gondolatairól.

Nem sokkal azután, hogy elkezdtem követni őt, elindított egy hírlevelet, amin keresztül rendszeresen elküldte naplójának részleteit. A naplóbejegyzések őszinte gondolatokat, idézeteket, kisebb dialógusokat tartalmaznak, egy érzékeny, költői hangnembe csomagolva. Tiszta, mély belső gondolatokat.

Lassan, cseppről cseppre, egyre jobban éreztem, hogy mélyen kapcsolódom a történetével. Pamela teljesen visszatért a gyökereihez és az egyszerű értékekhez: a kertészkedés, a farm élet és a természetes szépség képviselője lett.

Könyvében azt írja, hogy elege lett a természetellenes megjelenésből, és vissza akart térni a természetes vonásaihoz. Úgy döntött, hogy eltávolíttatja az arcába és szájába helyezett fillereket, majd kifejezte, hogy sokkal jobban érzi magát a saját bőrében, és elégedettebb a természetes megjelenésével. Ezt igazolja, hogy rendszeresen smink nélkül jelenik meg vörös szőnyeges eseményeken.

"An adventure in Paris with fresh eyes… There is beauty in self-acceptance, imperfection and love," - írta Pamela, miután 2023-ban a párizsi divathéten smink nélkül jelent meg. (Kaland Párizsban friss szemmel… Az önelfogadásban, a tökéletlenségben és a szeretetben rejlik a szépség.)

Egy kis józan kitérő: Naív oldalam reméli, hogy mindez az átalakulás nem (vagy nem teljesen) a show business és marketing terv része, viszont a vállalkozói oldalam azt súgja, hogy egy picit az. Így vagy úgy, Pamela jó értékrendet igyekszik hirdetni sok más hírességgel szemben.

2023-ban elindított egy clean szépségápolási márkát, Sonsie Skin néven, amelynek ő a társalapítója és arca. A márka a minimalista, egyszerű, lassú életmódot és az autentikus, valódi szépséget hirdeti, ami így egészében nagyon szimpatikus és teljesen passzol a koncepcióba.

De mit tanulhatunk Pamelától?

Számomra nagyon érdekes messziről megfigyelni, kire hogyan hat a hírnév és a siker, és mint ebben a példában, megjelenik: szexszimbólumnak lenni. Sokan vágynak rá, hogy szépnek tartsák őket, hogy emberek sokasága rajongjon értük, nem gondolva arra, hogy ennek milyen ára van, amikor eljutnak oda. Számos híres és ikonikus szépség életét nagy részben magány és végül tragédia jellemezte.

Pamela felismerte, hogy az élete rossz irányba tart, megelőzve ezzel egy szomorú vég bekövetkeztét.

Bár sokunknak kell az önmegtapasztalás, nem feltétlenül szükséges átmennünk mindenféle életszakaszon ahhoz, hogy eljussunk oda, ahova ő eljutott. Az ő esetében mondhatjuk, hogy tényleg sok mindent megélt, miközben anyagi jólétre is szert tett.

Viszont sok más hírességgel ellentétben a rengeteg siker és csillogás után az elvonulást választotta. Visszatért az egyszerű örömökhöz, és elkezdte megtanulni magát úgy szeretni, ahogy van. Lelassulni és újra kapcsolódni a természettel. Örömet lelni az apró csodákban. A kertészkedésben, a virágok szépségében, valamint a saját kertje terméséből, odaadással készült ételek főzésében találta meg az igazi boldogságot és harmóniát.

Igyekszik továbbra is kreatív projektekben részt venni, viszont úgy tűnik, hogy a prioritása a család és a befelé figyelés. Éppen megjelenő növényi alapú szakácskönyve, az ‘I Love You: Recipes from the Heart’ is ezt a szemléletet tükrözi: tele van szeretettel és gondoskodással készült receptekkel, amelyeket a Vancouver-sziget és gyerekkori emlékei ihlettek.

„This book has been a labor of love—from my heart, spilling out to the universe… with all my favorite things from my life of food and whimsy… inspired by my travels but mostly from the island I grew up on, a rainforest that deserves all the glory,” - nyilatkozta Pamela.

(Ez a könyv szívből jövő alkotás—szívem minden szeretetével, kiáradva a világba... az életem kedvenc dolgaival, az ételek és az álmodozások világából... amelyeket utazásaim ihlettek, de legfőképpen abból a szigetből, ahol felnőttem, egy esőerdőből, amely minden dicséretet megérdemel.)

Pamela története, energiája és élet szeretete, ami messziről figyelve is átjön számomra, gyógyítóan hat a lélekre. Szerény, tündéri lénye, szívből jövő mosolya, ami körül megjelenő ráncok sok megélt történetet rejtenek.

Ahogy nézem őt a képeken, csodálom, hogyan maradt meg ebben a kemény világban ilyen törődő, melegszívű, igazi nőként. Hogy nem veszítette el önmagát a mélységek legmélyén.

Példája is bizonyítja, hogy ha lecsendesedünk, befelé figyelünk, és visszatalálunk magunkhoz, akkor otthonra találunk.

Képek: Pamela Anderson Instagram

Több olvasni való

Ha szeretnél értesülni új bejegyzéseinkrŐl

Iratkozz fel.

Sikeresen feliratkoztál.
Hoppá, valami nem sikerült. Kérjük próbáld újra!
© 2024 Pureén Minden jog fenntartva.